Legyen az Ön vállalata:
az Év Családbarát Vállalata 2018-díj
nyertese, a Családbarát Vállalat 2018 cím birtokosa!
Az Év Családbarát Vállalata pályázat mára egyik fokmérője annak, mennyire áll készen a vállalat a következő évek munkaerő piaci kihívásaira. A pályázatot három kategóriában hirdetjük meg: kis-, közepes-, és nagyvállalatok számára.
PÁLYÁZOM
Együttműködő partnereink:


Pályázat és Díj

Az Év Családbarát Vállalata-díj

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a rendelkezésére álló eszközeivel szeretné ösztönözni a vállalati szféra résztvevőit arra, hogy a családbarát szemléletű vállalati működést meghonosítsák és terjesszék.

Ezért alapította 2013-ban Az Év Családbarát Vállalata Díjat.

Az Év Családbarát Vállalata pályázat mára egyik fokmérője annak, mennyire áll készen a vállalat a következő évek munkaerő piaci kihívásaira.

A kereslet felé billent a mérleg, a kínálat szűkül, munkaerőhiány van. Az új belépő generációk megszerzéséhez és motiválásához teljesen új eszközök és új vezetői szemlélet kell. Az emberarcú és családbarát vállalati kultúra, a felhatalmazó, bizalmon alapuló vezetői (mentori) szemlélet, a rugalmas munkaszervezés alapvetésekké válnak a ma és a holnap munkaerő piacán. A Mozgalom ma már kap olyan megkereséseket, hogy ismerős-e adott vállalat családbarát körökben, mert ez feltétele egy állás ajánlat elfogadásának.

Célunk az „Év Családbarát Vállalata” Díj és a Családbarát Vállalat cím adományozásával, hogy a vállalatok családbarát szemléletének elismerésén keresztül értéket teremtsünk.

A pályázatot három kategóriában hirdetjük meg: kis-, közepes-, és nagyvállalatok számára.

A díj kategóriái:

A díjat és a címet nyert vállalatok használhatják kommunikációjukban a kapott logót, oklevelet.
A kategória győztesek a logó használat és az oklevél mellett egy szobrot kapnak, melyet Kopp Krisztina készített, s egyszerre jeleníti meg a családot és átvittebb értelemben a gondoskodást, támogatást.

Mozgalmunknak fontos célkitűzése, hogy a már meglévő jó gyakorlatokat minél szélesebb körben meg tudja mutatni, ezért széles nyilvánosságot biztosítunk az általunk megismert és hitelesnek talált szervezetek számára, hogy jó gyakorlataikat bemutathassák. Közülük kerülnek ki azok a Mentor Szervezetek, akik szakmai támogatásukkal is segítik a jó gyakorlatok terjedését.

Az Év Családbarát Vállalat 2017 Díjat, a Családbarát Vállalat címeket nagyszabású Családbarát Vállalat Gálánkon adjuk át, melyre meghívást kap számos vállalatvezető és a sajtó.

Mivel minden évben sok nagyon színvonalas pályázat érkezik hozzánk, sokszor a kategória győztes megállapítása nagyon komoly feladat a zsűri számára, ezért Családbarát Vállalat címet nyer minden vállalat, akit a szakmai zsűri erre alkalmasnak ítél a beadott pályázat alapján.

Mind a fődíj és a külön díj, mind a cím egy évre szól és komoly teljesítményt értékel a vállalatoknál.

CSALÁDBARÁT VÁLLALAT CÍMET KAPTAK 2016-ban:

A zsűrizés szempontjai:

A jelenlegi helyzet megismerése mellett azt a folyamatot is értékeljük, mely során a szervezet családbarát vállalati kultúrája fejlődik. A meghozott és a tervezett intézkedések reagálnak a munkatársak jelzéseire, visszajelzéseire, a vállalat lehetőségei szerint támogatja a családokat és a gyermekvállalást.


A díj története

1. mérföldkő

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2013-ban adott át első alkalommal Családbarát Vállalat Díjat. A Mozgalom vezetése az alapítástól nagy hangsúlyt kívánt helyezni a munka-magánélet területére. A Balansz Program keretében létrejött Tematikus honlapunkon, a www.balansz.info honlapon és konferenciáinkon már ekkor foglalkoztunk a témával, vállalati szakemberek találkozó helyei voltak ezek az alkalmak.

Így kialakult vállalati kapcsolatrendszerünkkel együttműködve új lendületet kapott a kezdeményezés. 2013-ban a Családbarát Vállalat Díjat azon szervezeteknek adtuk, akik ebben a munkában partnereink voltak. 2013 díjazottjai a Mozgalom tevékenységét figyelve, szakértőinkkel együttműködve kezdtek Magyarországon akkor még úttörőkként család- és emberbarát vállalati kultúrában gondolkozni.

Nagy várakozással kezdtük felépíteni a pályázat és a díjazás rendszerét, de minden várakozásunkat felül múlja az a sok érték, kreativitás, elhivatottság és emberszeretet, mellyel az elmúlt évek során a pályázatok révén találkoztunk.


2. mérföldkő

2014-ben készült el a zsűrizés gerince, melyet évről, évre megújítunk a felgyűlt tapasztalatok alapján. Ebben az évben kapott először nagyobb nyilvánosságot a pályázat és a beérkezett pályaművek magas minősége már ekkor igazolta, hogy érdemes és kell a létező jó gyakorlatokat a jó szándékú vállalatokat megmutatni a szélesebb nyilvánosság számára.

Ebben az évben nagy meglepetés volt számunkra, hogy három szervezet anyagában is szerepelt olyan támogatói (anyagi és nem anyagi elemeket tartalmazó) program, mellyel a dolgozóik lombik bébi programjait segítették, hogy megszülessenek a kívánt gyermekek.


3. mérföldkő

2015 újdonsága a Családbarát Vállalat Gála, mely a díjak átadásának ad elegáns keretet. A gálával célunk, hogy a vállalatok felső vezetése számára teremtsünk találkozási lehetőséget. Úgy tapasztaltuk, hogy számukra is fontos megerősítést és új impulzusokat nyújt a díjátadó ünnepség. 2015 óta egyre nagyobb az érdeklődés a vállalatvezetők részéről a gála iránt és évről évre több média partnerünk tudósít az eseményről és a nyertesekről.


4. mérföldkő

2016-ban a Családbarát Vállalat Díj strukturális változáson ment keresztül és új neve: Az év Családbarát Vállalata Díj lett. Ekkor választottuk külön a Családbarát Vállalat cím és a fődíjasoknak járó, Az Év Családbarát Vállalata Díj kategóriákat.

Szintén 2016-ban indultak el azok a rendszeres workshopok, melyek lehetővé teszik, hogy a vállalatok szakemberei egymással közösségben legyenek, segítséget és inspirációt kaphassanak az év során.
A szakmai együttműködések során találtunk olyan díjat is nyert vállalati szövetségesekre, akik rengeteg erőt és energiát fektetnek abba, hogy más szervezeteket jó gyakorlataik, tapasztalataik megosztásával segítsenek a családbarát kultúra kialakításában, fejlesztésében. Őket a Mozgalom Vezetése egy prémium klub tagjának hívta meg, ők a Családbarát Vállalat Mentor Szervezetek.


5. mérföldkő

2017-ben ötödik alkalommal adjuk át Az Év Családbarát Vállalata Díjat, melyre nagyon büszkék vagyunk

Minden egyes eddigi és jövőbeli pályázónknak köszönjük, hogy szervezetüknél fókuszban tartják az EMBERT és megosztják velünk értékes gyakorlataikat.

A Mozgalom a jövőben is elhivatottan áll mellettük.

Családbarát Vállalat Mentorszervezetek:
„Az Év Családbarát Vállalata” díjazottai
Galéria
és videótár
Tekintse meg az eseményeinkről készült képeket és videókat!

Családbarát Vállalat 2017 címet nyertek: