Legyen az Ön vállalata:
az Év Családbarát Vállalata 2019-díj
nyertese, a Családbarát Vállalat 2019 cím birtokosa!
Az Év Családbarát Vállalata pályázat mára egyik fokmérője annak, mennyire áll készen a vállalat a következő évek munkaerő piaci kihívásaira. A pályázatot három kategóriában hirdetjük meg: kis-, közepes-, és nagyvállalatok számára.
PÁLYÁZOM
Együttműködő partnereink:


Pályázat és Díj

Az Év Családbarát Vállalata-díj

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a rendelkezésére álló eszközeivel szeretné ösztönözni a vállalati szféra résztvevőit arra, hogy a családbarát szemléletű vállalati működést meghonosítsák és terjesszék.

Ezért alapította 2013-ban Az Év Családbarát Vállalata Díjat.

Az Év Családbarát Vállalata pályázat mára egyik fokmérője annak, mennyire áll készen a vállalat a következő évek munkaerő piaci kihívásaira.

A kereslet felé billent a mérleg, a kínálat szűkül, munkaerőhiány van. Az új belépő generációk megszerzéséhez és motiválásához teljesen új eszközök és új vezetői szemlélet kell. Az emberarcú és családbarát vállalati kultúra, a felhatalmazó, bizalmon alapuló vezetői (mentori) szemlélet, a rugalmas munkaszervezés alapvetésekké válnak a ma és a holnap munkaerő piacán. A Mozgalom ma már kap olyan megkereséseket, hogy ismerős-e adott vállalat családbarát körökben, mert ez feltétele egy állás ajánlat elfogadásának.

Célunk az „Év Családbarát Vállalata” Díj és a Családbarát Vállalat cím adományozásával, hogy a vállalatok családbarát szemléletének elismerésén keresztül értéket teremtsünk.

A pályázatot három kategóriában hirdetjük meg: kis-, közepes-, és nagyvállalatok számára.

A díj kategóriái:

A díjat és a címet nyert vállalatok használhatják kommunikációjukban a kapott logót, oklevelet.
A kategória győztesek a logó használat és az oklevél mellett egy szobrot kapnak, melyet Kopp Krisztina készített, s egyszerre jeleníti meg a családot és átvittebb értelemben a gondoskodást, támogatást.

Mozgalmunknak fontos célkitűzése, hogy a már meglévő jó gyakorlatokat minél szélesebb körben meg tudja mutatni, ezért széles nyilvánosságot biztosítunk az általunk megismert és hitelesnek talált szervezetek számára, hogy jó gyakorlataikat bemutathassák. Közülük kerülnek ki azok a Mentor Szervezetek, akik szakmai támogatásukkal is segítik a jó gyakorlatok terjedését.

Az Év Családbarát Vállalat Díjat, a Családbarát Vállalat címeket nagyszabású Családbarát Vállalat Gálánkon adjuk át, melyre meghívást kap számos vállalatvezető és a sajtó.

Mivel minden évben sok nagyon színvonalas pályázat érkezik hozzánk, sokszor a kategória győztes megállapítása nagyon komoly feladat a zsűri számára, ezért Családbarát Vállalat címet nyer minden vállalat, akit a szakmai zsűri erre alkalmasnak ítél a beadott pályázat alapján.

Mind a fődíj és a külön díj, mind a cím egy évre szól és komoly teljesítményt értékel a vállalatoknál.

A zsűrizés szempontjai:

A jelenlegi helyzet megismerése mellett azt a folyamatot is értékeljük, mely során a szervezet családbarát vállalati kultúrája fejlődik. A meghozott és a tervezett intézkedések reagálnak a munkatársak jelzéseire, visszajelzéseire, a vállalat lehetőségei szerint támogatja a családokat és a gyermekvállalást.


A díj története

1. mérföldkő

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2013-ban adott át első alkalommal Családbarát Vállalat Díjat. A Mozgalom vezetése az alapítástól nagy hangsúlyt kívánt helyezni a munka-magánélet területére. A Balansz Program keretében létrejött Tematikus honlapunkon, a www.balansz.info honlapon és konferenciáinkon már ekkor foglalkoztunk a témával, vállalati szakemberek találkozó helyei voltak ezek az alkalmak.

Így kialakult vállalati kapcsolatrendszerünkkel együttműködve új lendületet kapott a kezdeményezés. 2013-ban a Családbarát Vállalat Díjat azon szervezeteknek adtuk, akik ebben a munkában partnereink voltak. 2013 díjazottjai a Mozgalom tevékenységét figyelve, szakértőinkkel együttműködve kezdtek Magyarországon akkor még úttörőkként család- és emberbarát vállalati kultúrában gondolkozni.

Nagy várakozással kezdtük felépíteni a pályázat és a díjazás rendszerét, de minden várakozásunkat felül múlja az a sok érték, kreativitás, elhivatottság és emberszeretet, mellyel az elmúlt évek során a pályázatok révén találkoztunk.


2. mérföldkő

2014-ben készült el a zsűrizés gerince, melyet évről, évre megújítunk a felgyűlt tapasztalatok alapján. Ebben az évben kapott először nagyobb nyilvánosságot a pályázat és a beérkezett pályaművek magas minősége már ekkor igazolta, hogy érdemes és kell a létező jó gyakorlatokat a jó szándékú vállalatokat megmutatni a szélesebb nyilvánosság számára.

Ebben az évben nagy meglepetés volt számunkra, hogy három szervezet anyagában is szerepelt olyan támogatói (anyagi és nem anyagi elemeket tartalmazó) program, mellyel a dolgozóik lombik bébi programjait segítették, hogy megszülessenek a kívánt gyermekek.


3. mérföldkő

2015 újdonsága a Családbarát Vállalat Gála, mely a díjak átadásának ad elegáns keretet. A gálával célunk, hogy a vállalatok felső vezetése számára teremtsünk találkozási lehetőséget. Úgy tapasztaltuk, hogy számukra is fontos megerősítést és új impulzusokat nyújt a díjátadó ünnepség. 2015 óta egyre nagyobb az érdeklődés a vállalatvezetők részéről a gála iránt és évről évre több média partnerünk tudósít az eseményről és a nyertesekről.


4. mérföldkő

2016-ban a Családbarát Vállalat Díj strukturális változáson ment keresztül és új neve: Az év Családbarát Vállalata Díj lett. Ekkor választottuk külön a Családbarát Vállalat cím és a fődíjasoknak járó, Az Év Családbarát Vállalata Díj kategóriákat.

Szintén 2016-ban indultak el azok a rendszeres workshopok, melyek lehetővé teszik, hogy a vállalatok szakemberei egymással közösségben legyenek, segítséget és inspirációt kaphassanak az év során.
A szakmai együttműködések során találtunk olyan díjat is nyert vállalati szövetségesekre, akik rengeteg erőt és energiát fektetnek abba, hogy más szervezeteket jó gyakorlataik, tapasztalataik megosztásával segítsenek a családbarát kultúra kialakításában, fejlesztésében. Őket a Mozgalom Vezetése egy prémium klub tagjának hívta meg, ők a Családbarát Vállalat Mentor Szervezetek.


5. mérföldkő

2017-ben ötödik alkalommal adtuk át Az Év Családbarát Vállalata Díjat.

Minden egyes eddigi és jövőbeli pályázónknak köszönjük, hogy szervezetüknél fókuszban tartják az EMBERT és megosztják velünk értékes gyakorlataikat.

A Mozgalom a jövőben is elhivatottan áll mellettük.

Családbarát Vállalat Mentorszervezetek:
„Az Év Családbarát Vállalata” díjazottai
Galéria
és videótár
Tekintse meg az eseményeinkről készült képeket és videókat!

Családbarát Vállalat 2017 címet nyertek: